Дизайнери схвалюють: панорамні вікна – елемент інтер’єру, що вартий уваги

Ставлячи собі за мету купити квартиру, ми вкладаємо в майбутнє придбання певні очікування. Якщо ви бажаєте внести частку розкоші у ваше житло, апартаменти з панорамними вікнами – чудовий вибір. Хороше природне освітлення здатне практично повністю перетворити приміщення і зробити перебування в ньому набагато приємнішим.


Що таке панорамні вікна?


Їхньою характерною рисою є справді великий розмір (вони можуть займати третину, половину, а в деяких випадках і всю стіну цілком) і висота від підлоги до стелі. Нетиповість віконної конструкції часто стає одним із ключових факторів, що впливають на рішення купити квартиру з таким доповненням.


Крім того, найчастіше забудовники прагнуть розташувати вікна таким чином, щоб з них відкривався мальовничий вид на елементи міської інфраструктури або природний ландшафт, що робить вибір саме такої віконної конструкції цілком доцільним.


Переваги панорамних вікон

  1. Поєднання з великою різноманітністю стилів інтер’єру. Величезні віконні рами просто не зможуть залишитись без уваги і цілком здатні стати центральним компонентом інтер’єру.
    Особливе оформлення для них не потрібне, просто підберіть зручні меблі, наприклад пару крісел, сидячи на яких, можна буде милуватися видом з вікна. Необов’язково обмежуватися лише кріслами, можливі пуфи, кушетки, журнальний столик, повністю обладнане робоче місце або навіть ліжко.
  2. Гарна освітленість квартири. Великі вікна – це велика кількість сонячного світла, що важливо не лише з боку естетики, але й з точки зору збереження здоров’я та психологічного комфорту. Все, що потрібно – правильно підібрати фіранки, щоб забезпечити вашу усамітнення за необхідності. Більш того, можна зіграти на контрастах та оформити інтер’єр квартири у темних тонах.
  3. Візуальне збільшення площі кімнати. Величезне вікно практично стирає межу між простором зовні і всередині апартаментів, що в поєднанні з великою кількістю світла, що проникає всередину приміщення, створює враження, що стелі вище, а кімната ширша. При грамотному підборі меблів та оздоблювальних матеріалів можна створити чудовий ефект просторості.