Підбираємо меблі для мансарди

Купити дворівневу квартиру з мансардою означає відкрити перед собою масу можливостей по креативному дизайну інтер’єру. Нестандартна форма приміщення при правильному підході може перетворитися на віддалене затишне містечко, де ви із задоволенням проводитимете свій вільний час.

При виборі обстановки в першу чергу, звичайно ж, враховується призначення кімнати: це може бути як спальня, так і невелика бібліотека з місцем для роботи. Меблі підбираються з урахуванням основної концепції та стилю інтер’єру для досягнення максимальної гармонійності.

Обладнати мансарду в дворівневій квартирі не завжди легко, і головна причина полягає в тому, що стіни, що також є схилами даху, встановлені під певним кутом. Стандартні варіанти розстановки меблів далеко не у всіх ситуаціях вписуються в простір такої кімнати. Меблі туди слід обирати з урахуванням кута нахилу стін та висоти.

Почнемо із найнижчих ділянок. У місцях де висота стіни близько 80 см можна ставити тумбочки або невеликі столи. Якщо це стіл, за яким ви збираєтеся працювати, його рекомендована ширина не менше 90 см, так як в іншому випадку скоси можуть сильно нависати над головою. У місцях, де висота стіни 150 см облаштовуються місця для відпочинку: диван, ліжко або крісла, також можна встановити тумбочку з телевізором або невеликий стелаж.

Якщо у вас є така можливість, то варто віддати перевагу меблям на замовлення. Набагато доцільнішим буде найняти спеціаліста, який, побачивши кімнату, зможе зробити необхідні розрахунки та використовувати приміщення з максимальною раціональністю.

Перш ніж обставляти мансарду необхідно прокласти всі необхідні вам електричні кабелі, обладнати вентиляційну систему. Меблі рекомендовано вибирати з легких по вазі деревних порід, на каркасі з цілісних дерев’яних брусів. Чудовим рішенням стануть вбудовані в стіну відкриті полиці, що економлять простір.

Основні принципи обладнання мансарди у дворівневій квартирі:

  • Використання наявної площі по максимуму, але підтримання ефекту легкості та незахаращеності зайвими предметами інтер’єру, що не мають користі;
  • Уникайте об’ємних елементів (наприклад, великий стелаж біля стіни, що залишає за собою порожній простір). Не ставте меблі близько один до одного, створюючи більше просторості;
  • Ергономічність та функціональність – саме на це слід зробити основний акцент, як мінімум, для того, щоб спростити процес прибирання приміщення.